chalupa

Co dělá pandemie a omezení cestování s hypotékami

Češi ani v roce 2020 neztratili zájem o hypoteční úvěry a i přes omezení ČNB jsou uzavírány nové smlouvy bez výrazných změn. Přispívají k tomu především nízké úrokové sazby, ale i další faktory.

Kvůli omezení cestování se lidé v roce 2020 zaměřili na nákup chat a pozemků. Opakuje se stejná situace jako před růstem cen bytů, kdy nabídky na staré chaty rychle mizí z nabídky realitních serverů. Podle nás nebude dlouho trvat, než si realitní společnosti zvyknou na vyšší poptávku po rekreačních objektech a začnou svým klientům navrhovat vyšší ceny. Někde už se nabídka chat a chalup poptávce přizpůsobila. Prodávají se především ve Středočeském kraji, na Šumavě, Krkonoších a v Beskydech.

Lidé si chaty často kupují „na stáří“, kdy starý objekt zbourají a na jeho místě postaví moderní stavbu, ve které je možné žít celoročně. Svoji nemovitost ve městě potom přenechají svým dětem. Chaty si však kupují i mladé rodiny. Nákup je možný financovat i hypotékou, a proto se v poslední době prosazují i hypotéky na chalupy. Zároveň zažívá boom i pronájem těchto rekreačních objektů.

Inflace zemí EU v dubnu 2020

Nákupům nemovitostí v Česku hraje do karet i fakt, že Česká Republika má momentálně nejvyšší spotřebitelskou inflaci z celé EU. Lidé tak hledají veškeré možnosti, kde uložit a zhodnotit své peníze. Málokdo si uvědomuje, že při teoretické každoroční inflaci 3% se Vám po 8 letech z účtu „ztratí“ skoro čtvrtina. Stále máte stejnou částku, ale ceny poskočí o čtvrtinu nahoru.

Hypotéka je tak i v roce 2020 atraktivním způsobem, jak dosáhnout na bydlení, ale i nástrojem pro investory do nemovitostí.

Více informací o hypotékách v naší knize:

- Tipy ze zákulisí, které vám ušetří až 20% nákladů z hypotéky

- nezávislá a nestranná, autor není finančním poradcem ani bankéřem

- Financování 85-0-15 pro získání jinak drahé 100% hypotéky

» Více informací o knize

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *